sanicv.be

Ventilatie

EEN GEZOND WOONKLIMAAT én BESPAREN OP ENERGIE

Ventilatie maakt een essentieel onderdeel uit van de huidige woonervaring. Ventileren beschermt uw woning tegen vochtophoping, schimmels en onaangename geuren. 2 VENTILATIESYSTEMEN  C en D zorgen voor een optimale regeling van de luchtkwaliteit in elke woon- en werkruimte.

FLUISTERSTIL en MET GARANTIE VAN EEN MAXIMALE ENERGIEBESPARING, LAAG e-PEIL en GROOT IN COMFORT

Comfort en welzijn spelen een grote rol. Welzijn betekent hier luchtkwaliteit. Een gezonde lucht combineert twee factoren. De afvoer van verbruikte vervuilde lucht en de toevoer van verse lucht met een hoog zuurstofgehalte. Vandaag de dag wordt er beroep gedaan op 2 ventilatiesystemen C en D.

SYSTEEM C

Bij een systeem C wordt verse lucht op natuurlijke wijze naar binnen gezogen via roosters in ramen of muren in de droge ruimten zoals living, bureau en slaapkamers. De gebruikte binnenlucht wordt mechanisch afgevoerd via de natte ruimten zoals badkamer, toilet, wasplaats en keuken. Een zelfregelende klep binnenin het toevoerrooster vlakt wisselende luchtdrukken op het raam af en zorgt voor een constant toevoerdebiet. De RENSON raamverluchting garandeert door deze regeling een comfortabele en gezonde luchttoevoer en voorkomen tochthinder.

HEALTHBOX evo II

De HEALTHBOX evo II screent 24 u per dag vocht en/of VOC of CO2 per aangesloten ruimte. De ingebouwde sensor in de regelmodule zal de sturingsklep bedienen en hierdoor het extractiedebiet volautomatisch bijsturen. De healthbox heeft tot 8 afzonderlijke aansluitingen met keuze aansluitmogelijkheden. Dit systeem is uitermate geschikt voor zelfplaatsers.

De opstart is eenvoudig doordat het hele systeem volautomatisch wordt gekallibreerd waarbij het juiste debiet per regelmodule wordt bereikt, ongeacht de lengte en het type van het leidingsnet. De regelmodules zijn voorgeprogrameerd volgens het type ruimte en/of norm. De modules stellen zich dan automatisch in op het vereiste maximum debiet per ruimte. Dit vermijdt het risico op eventuele fouten bij de inregeling en vormt thevens een tijdsbesparend aspect. De totale inregeltijd beperkt zich gemiddeld tot 7 minuten.

Ook het RENSON EASYFLEX kanalensysteem biedt uw garantie op debiet, geluid en luchtdichtheid. Easyflex is een flexibel, plat kanalensysteem dat speciaal ontworpen werdt om het systeem op een eenvoudige wijze te plaatsen. De beperkte hoogte van het easyflex luchtkanaal zorgt ervoor dat de kanalen makkelijk in de beton, chappe of valse wanden/plafonds kunnen ingewerkt worden. De kanalen kunnen naadloos worden gekoppeld aan de Renson design rooster verkrijgbaar in zes varianten.

SYSTEEM D

Dit is een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Bij een ventilatie balans ventilatie D gebeurt de aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van vervuilde lucht beiden op mechanische wijze via twee ventilatoren. Hier komen dus geen roosters via ramen en muren aan te pas. De verse buitenlucht wordt aangezogen via ventielen.

Het grote voordeel van een ventilatie systeem D is dat de buitenlucht eerst op een aangename temperatuur wordt gebracht vooraleer ze de woning binnenkomt. Dat heeft een possief effect op het E-peil! Er komt geen koude lucht naar binnen dankzij de warmteterugwinning. Systeem D beschikt ook over een elektrostatische en antibacteriele filter. Zo komt enkel schone en verse lucht naar binnen zonder stof, pollen, stuifmeel en dergelijke.

VASCO VENTILATION

Vasco ventilatie staat bekend om zijn SILENT VENTILATION. Zowel buiten als binnen wordt het geluid gedempt door het unieke kanalen systeem EASYFLOW en interne acoestische isolatie. Bovendien is er een laag energieverbuik door de ultra zuinige ventilatoren in het systeem.

Kom vrijblijvend langs in onze showroom. U bent van harte welkom!