sanicv.be

Zelfbouwpakketten ventilatie

De energieprestatieregelgeving verplicht ons niet alleen om degelijk te isoleren, maar ook om te ventileren. De ventilatienorm die al meer dan tien jaar bestaat, maar in de praktijk vaak genegeerd wordt, kreeg hierdoor wettelijke proporties. Er bestaan verschillende ventilatiesystemen:

  • Systeem C:
    Mechanische afvoer. Bij dit ventilatiesysteem wordt vervuilde binnenlucht in de badkamer, het toilet en de keuken mechanisch afgezogen. Om dit systeem te gebruiken moet de woning voorzien zijn van raam- of muurroosters voor toevoer van verse lucht.
  • Systeem D:
    Bij een systeem D wordt vervuilde binnenlucht in de badkamer, het toilet en de keuken mechanisch afgezogen en gelijktijdig verse lucht in de woonkamer en de slaapkamers binnengeblazen. Een goed systeem D heeft een warmtewisselaar met een hoog thermisch rendement (meer dan 90% volgens NBN EN 308) en is volledig in balans. Men spreekt ook wel van balansventilatie.

Je kan zelf je woningventilatie opbouwen. Jouw ventilatiesysteem zelf bouwen kan je een mooie besparing tot wel 1000 euro opleveren. Bovendien heb je alles zelf in de hand en beslis je zelf precies hoe alles afgewerkt wordt. Zodra jouw ventilatie opgebouwd is, regelen wij jouw systeem af waardoor je kunt genieten van verse lucht in je woning. Je netbeheerder geeft je een premie van 150 euro per ventilatiesysteem.

Offerte aanvraag

Kom vrijblijvend langs in onze showroom. U bent van harte welkom!